Tradiția cultivării viței de vie datează de sute de ani în podgoriile de pe malul Mureșului. Cronicile ne spun că vinul de Ciumbrud a fost ”Pohta ce-am pohtit” în materie de vinuri a Domnitorului Mihai Viteazul din perioada în care acesta a fost domnitorul Țării Românești, Moldovei și a Ardealului(1599-1600).

 

 

Tradiția vinurilor de soi a fost moștenită și reluată în prezent de către Domeniile Boieru în cocheta cramă Ciumbrud unde picătura de miracol a migdalului crescut în inima Ardealului se regăsește în fiecare pahar de vin nobil.

 

 

Viile de la Ciumbrud, amplasate pe versanți însoriți în vecinatătea râului Mureș, se bucură de condiții excepționale de climă și sol. Alternanța zilelor calde cu nopţile reci, conduce la o coacere lentă cu păstrarea aromelor primare, în perfect echilibru cu aciditatea fină, specifică locului. Condițiilor naturale deosebite, în armonie cu priceperea viticultorului și meșteșugul vinificatorului fac din vinul de Ciumbrud, unul din cele mai fine pe care Podgoriile Ardealului le poate oferi. Soiuri precum Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Riesling, Muscat Ottonel, Gewurztraminer (Traminer), Chardonnay şi Pinot Gris, sunt cultivate aici cu succes şi oferă în fiecare an o recoltă valoroasă de vinuri înobilate de o calitate deosebită.

 

 

Calitatea vinurilor de Ciumbrud este dovedită de multitudinea de premii obținute în țară și străinătate pornind de la medalia de aur Napoleon al III-lea în anul 1867 câștigată la Concursul Internațional de vinuri de la Paris. Această distincție spune multe despre calitatea vinurilor obtinuțe în această podgorie şi faptul că fiecare picătură de Ardeal este preţioasă.